16 september 2014

Bezoek aan de Hersenbank

BTA-lid Yvonne Ritzen heeft ons uitgenodigd om op 16 september een avond te gast te zijn bij de Nederlandse Hersenbank. (www.hersenbank.nl) De Nederlandse Hersenbank (NHW) maakt deel uit van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, waar Yvonne werkzaam is.

De NHB verzamelt hersenweefsel van overleden personen die zich bij leven als hersendonor registreren. De NHB stelt dit hersenweefsel beschikbaar aan wetenschappers over de hele wereld. Door wetenschappelijk onderzoek aan dit weefsel ontstaat er meer inzicht in de werking van onze hersenen en kunnen er therapieën ontwikkeld worden voor de behandeling van neurologische en psychiatrische hersenziekten.

Inge Huitinga – directeur NHB – en haar collega’s zullen ons kennis laten maken met deze bijzondere tak in de wetenschap.

Uitgelegd worden de rol en het belang voor de samenleving van de NHB. Ook o.a. komen ethische kwesties rondom donatie van hersenen en de werkprocessen aan bod.

Zoals gebruikelijk sluiten we de avond af met een borreltje.

Programma
18.30 Inloop met koffie
19.00 Start lezing/presentatie
21.00 Rondleiding
21.30 Afsluiting en borrel

Deze avond is uitsluiten voor leden van de BTA en op uitnodiging. Interesse in het lidmaatschap? Zie onder “lidmaatschap” op deze site.