28 mei 2019

Bijeenkomst 28 mei: Ontdekkingsreis

Wat doe je als je in een zandstorm in de woestijn vast komt te zitten of je paard kreupel raakt in het Altai-gebergte? Dit zijn vragen waar onze spreekster Arita Baaijens in haar wereldreizen mee wordt geconfronteerd. Noodlottige situaties waarin je overgeleverd wordt aan de natuur en je op je eigen natuur moet vertrouwen. Arita vraagt zich dan vaak af of “wildness alles is wat de mens niet is, of ben ik het ook? ”.

Arita Baaijens, ontdekkingsreizigster, schrijfster, fotograaf en bioloog, zal ons op 28 mei meenemen in een reis door onherbergzame gebieden waarin we niet alleen de kracht van de natuur zullen ervaren, maar ook de veerkracht van onze creatieve geest kunnen ontdekken.
Zo leerde de woestijn haar om de angst voor het onbekende om te zetten in vindingrijkheid: “daar waar niets is kenmerkt het ontbreken van gereedschap de ware meester”. Het Altai gebergte zette haar leven en denkbeelden geheel op zijn kop: de kracht van het landschap kan zo groot zijn dat ze onze geest beïnvloed. De natuur maakt denkbeelden.
Dit inzicht bracht haar weer terug naar huis, naar onze polder, om daar met bewoners en bestuurders na te denken over innovatie, en brengt haar nu bij ons, om te prikkelen, te inspireren en te verrassen!

www.aritabaaijens.nl