8 maart 2016

Creatieve Intelligentie Anne Mieke Eggenkamp

Een tijdje terug sprak ze op TEDx, op 8 maart is ze bij ons: Anne Mieke Eggenkamp. Anne Mieke Eggenkamp komt uit de wereld van design, is lid van het Topteam Creative Industry en de Dutch Creative Council en was bestuursvoorzitter van Design Academy Eindhoven.
Eggenkamp is een vrouw met een missie: het onderwijssysteem hervormen. Volgens haar begint alles bij het stellen van vragen. Vragen als: waarom focust het onderwijs zo op dat waar je niet goed in bent in plaats van dat waar je wel goed in bent? En: hoe kom je erachter waar je goed in bent? Niet op school, zo lijkt het, want daar wordt maar weinig aandacht besteed aan het ontdekken van je talenten.
“Als je weet wat jouw talenten zijn, wat jouw kapitaal is, heb je meer impact in de wereld,” vertelt Eggenkamp. De 21e eeuw heeft vernieuwende en creatieve denkers nodig. Het draait nu om menselijk kapitaal, oftewel het inzetten van je talenten. En daarom stelt Anne Mieke Eggenkamp een totaal ander onderwijssysteem voor. Meer weten? Klik hier.
Op 8 maart deelt Eggenkamp haar theorieën met ons, maar daarnaast belooft het vooral een interactieve avond te worden, waarin we met elkaar de vertaling maken van onze talenten naar onze eigen dagelijkse praktijk.

Wil je deze avond bijwonen? Neem dan contact op met de Blonde Tafel Amsterdam: info@deblondetafelamsterdam.nl