16 april 2014

Ouder, kind en overheid

De avond zal verzorgd worden door BTA lid Pauline Montanus. Pauline is advocaat en heeft een eigen advocatenkantoor – Schlicher Advocaten te Den Haag – gespecialiseerd in Famillie- en Jeugdrecht, zij doceert aan de UvA en zit in een aantal adviescommissies, waaronder de wetgevingsadviescommissie Familie- en Jeugdrecht van de NOVA en de adviescommissie Seksuele Intimidatie van NOC*NSF.

In haar praktijk behandelt Pauline familie- en jeugdrechtzaken op gebieden als echtscheiding, verbreking samenwoners, alimentatie, afwikkeling huwelijkse voorwaarden, omgang en gezag, kinderontvoeringen en kinderbeschermingsmaatregelen.

Zaken die ons allemaal raken en waar we bekend mee zijn, hetzij in onze privé sfeer, dan wel wanneer we er door de media mee geconfronteerd worden.

De bijeenkomst draagt de titel ‘Hoe ver reikt de autonomie van de ouders?’ Pauline zal ons kennis laten maken met haar vakgebied en het onderwerp schetsen aan praktijkgerelateerde onderwerpen, waarvan we er een aantal uit de media kennen. (Denk bijvoorbeeld aan het ‘zeilmeisje’ Laura Dekker)

Het wordt een interactieve avond; we krijgen volop de gelegenheid te discussieren over gerelateerde rechtszaken voordat Pauline ons vertelt wat de uitkomst was en waarom en hoe de rechter tot die uitspraak is gekomen.

De bijeenkomst wordt – heel toepasselijk – gehouden bij de UvA aan de Oudemanhuispoort 4-6, Amsterdam.

Ben je geen lid van de Blonde Tafel Amsterdam en wil je wel deze bijeenkomst bijwonen en/of lid worden; neem dan contact op via bestuur@deblondetafelamsterdam.nl.