26 augustus 2020

Serious Games

Kom jij in je werk ook wel eens zo’n situatie tegen dat je denkt: “O jee, daar gaan we weer!”? Wéér nieuwe regels, omdat bestaande regels niet tot het gewenste resultaat leiden. Wéér een nieuwe kwaliteitsmethode, omdat de bestaande methodiek onvoldoende helpt. Wéér iemand die zegt ‘Dat gaat hier niet werken’. Maar hoe krijg je verbetering dan wél voor elkaar?

Serious games zijn een verrassend hulpmiddel om anders naar de bestaande situatie te leren kijken en bieden de mogelijkheid om op een actieve manier nieuwe werkwijzen uit te proberen en samen spelend te onderzoeken hoe je effectiever kunt werken.

Zou jij zo’n serious game wel eens willen ervaren? BTA-lid Natascha Lantema heeft begin dit jaar samen met Judith de Venster en Marjolijn de Monchy Games4more opgericht. Zij ontwikkelen serious games voor teams en zetten deze in bij organisatievraagstukken waar geen pasklare oplossingen voor zijn. Natascha, Judith en Marjolijn zullen ons op woensdag 26 augustus twee verschillende games laten spelen die al in een vergevorderd stadium van ontwikkeling zijn. Na elke spelronde is er tijd voor feedback op het spel en voor nabespreking.

Meer informatie over de games op www.games4more.nl